ترشی بادمجان

مواد لازم:

  • بادمجان 1 کیلوگرم
  • سیر 100 گرم
  • پیاز 100 گرم
  • فلفل سبز شیرین 100 گرم
  • ساقه کرفس 100 گرم
  • گل کلم 100 گرم
  • کلم 100 گرم
  • سبزی معطر شامل جعفری، نعنا، گشنیز از هر کدام 5 قاشق غذاخوری
  • شبید چند شاخه
  • ادویه ترشی 1 قاشق غذاخوری (که از عطاری ها به صورت آماده می توانید تهیه کنید.)
  • نمک 1 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه 2 قاشق مرباخوری
  • سرکه انگور به میزان لازم

طرز تهیه:

بادمجان را به دو روش با پوست و بدون پوست می توانید تهیه کنید.

بادمجان ها را به صورت نگین نگین یا حلقه ای برش دهید. سرکه را در قابلمه ای ریخته و بادمجان ها داخل سرکه قرار دهید تا چند جوش بزند.(با حرارت کم) وزردچوبه را اضافه کنید بعد از چند جوش بقیه مواد را میریزیم تا با سرکه جوش بزند تا خراب نشود بعد درون آبکش میریزیم

فلفل سبز شیرین، ساقه کرفس، گل کلم و کلم را پوست و ریز کنید و بگذارید در فضای آزاد هوا بخورد. در آخر سیر و پیاز را پوست و ریز کنید و کمتر در معرض هوا قرار دهید چون میکروب جمع می کنند.

اکنون موقع چیدن ترشی در ظرف مورد نظر است. ظرفی که انتخاب می کنید بایستی ظرف شیشه ای با درب دار محکمی باشد. همین طور ظرف کاملاً تمیز و خشک باشد چون هر گونه رطوبتی باعث خرابی ترشی و عمر کوتاه آن خواهد شد.

تمام مواد بالا که پوست و خرد شده است به «غیر از بادمجان» با هم مخلوط کنید.

سبزیجات را هم با همدیگر مخلوط کنید.

در موقع چیدن در ظرف شیشه ای لایه لایه از مخلوط بالا بعد کمی نمک بعد ادویه ترشی و در نهایت مخلوط سبزیجات. این ترتیب چیدن را تا بالای ظرف ادامه دهید. سرکه سرد شده را روی مواد ریخته تا ظرف کاملاً پر شود. درب شیشه را بسته و 2 روز دیگر درب آنرا باز کنید و سرکه را مزه کنید اگر میزان نمک و سرکه آن کم شده بود مجدداً تا بالای ظرف سرکه و نمک اضافه کنید.

این ترشی خوشمزه را می توانید یک هفته تا 10 روز دیگر مصرف کنید هر چه بیشتر بماند خوش طعم تر می شود البته بر طبق ذائقه افراد برخی ترشی تازه و برخی ترشی مانده را دوست دارند. این ترشی را تا یک سال می توانید مصرف کنید. ترشی بیشتر با غذاهای خشک مثل برنج دم پخت، برنج مخلوط، ماکارانی، انواع کوکو، انواع کتلت مصرف می شود.

 

 


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: شربت ها وترشی


تاريخ : ۱۳٩۳/٧/۳٠ | ۸:٢٠ ‎ب.ظ | نویسنده : مریم | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.