ادامه مطلب لطفا...................


حلوای سه آرد مجلسی

مواد لازم

آرد سفید 125 گرم

آرد برنج 125 گرم

آرد نخودچی 125 گرم

روغن مایع 200 گرم

شکر 3 پیمانه

آب 3 پیمانه

گلاب یک دوم پیمانه

محلول زعفران 3 قاشق سوپ‌خوری

کره 25 گرم

پودر پسته و پرک بادام برای تزئین


طرز تهیه شربت حلوا

* ابتدا آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید.


* بعد از این که شکر در آب حل و جوش آمد، گلاب و زعفران را اضافه کرده و بعد از یکی دو جوش حرارت را خاموش نمایید.


طرز تهیه حلوا

* آرد سفید را الک کرده و بدون روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود و کمی رنگش تغییر کند، بعد از 10 دقیقه آرد برنج الک شده را اضافه کنید. کمی که تفت خورد و تغییر رنگ داد، آرد نخودچی الک شده را اضافه کنید.


* مجدداً کمی تفت دهید تا بوی خامی آرد نخودچی برود، ولی مراقب باشید زیرا آرد نخود سریع می‌سوزد.


* روغن مایع را اضافه کنید. حلوا را مدام هم بزنید تا رنگ آردها شروع به طلایی شدن بکند. در این مرحله کره را اضافه کرده و تا زمانی که به رنگ قهوه‌ای روشن درآید تفت دهید.


* شربت آماده‌ی ولرم را کم کم اضافه کرده و هم بزنید تا زمانی که حلوا از دور ظرف جمع شود و به دیواره ظرف نچسبد. حلوا نباید خیلی سفت و خشک شود. بلکه باید از روی کفگیر به حالت کشدار پایین بیفتد و به کفگیر بچسبد.


* حلوا را در ظرف کشیده و بعد از خنک شدن رویش را با پودر پسته و گل‌های رز از حلوا تزیین کنید.


نکته

1- این دستور 790 گرم کربوهیدرات، 40 گرم پروتئین، 225 گرم چربی و 5345 کیلو کالری انرژی دارد.


2- همیشه قبل از این که تمام شربت حلوا را اضافه نمایید، کمی از آرد تفت داده شده را در ظرف کوچکی با کمی از شربت آماده مخلوط نمایید. اگر رنگ حاصله مطلوب بود، می‌توانید شربت را اضافه نمایید. زیرا اگر آرد به حد کافی قهوه‌ای رنگ نشده باشد و شربت را اضافه نمایید، رنگ حلوا روشن می‌شود.

فرنوش عسگرزاده ( هنر اشپزی)


من با این دستور حلوام رو درست می کنم خیلی خوشمزه میشه رنگ حلوا هم به سلیقه خودتون بستگی داره



 حلوا سه آرد

اول ارد سفید رو اضافه می کنیم البته الک می کنیم و با حرارت ملایم و تند تند هم می زنید تا اردمون نسوزه ارد نباید در این مرحله رنگش خیلی عوض بشه در حد رنگ نخودی بشه کافیه در همین مرحله می تونی شربت رو درست کنید آب و شکر روی حرارت قرار میگیره تا اولین ریز جوش رو زد و شکر توش حل شد زعفرانی که قبلا دم کردین + گلاب رو با هم اضافه و زیر شربت رو خاموش کنید نباید شربت زیاد جوش بخوره و تبخیر بشه من چون میخواستم برای تزئین حلوا از ماسوره استفاده کنم بنابر این از پودر هل استفاده نکردم چون امکان داره داحل ماسوره ناخالصیهاش گیر کنه ولی اگر شما خواستین با ماسوره کار نکنید و اگر تمایل داشتین می تونید پودر هل هم به شربتتون اضافه کنید یا اینکه پودر هل رو تو تنظیف ذارید ببندینش و بذارید داخل شربت قبل از استفاده شربت از تو شربت دربیارید و بذارید کنار



حالا بعد از حدود 15 دقیقه آرد برنج رو اضافه و الک می کنیم و باز هم با حرارت ملایم و هم زدن مداوم حدود تقریبا 15 دقیقه دیگه آرد برنج رو تفت میدیم



حالا نوبت آرد نخودچی هست الک کنید و به بقیه آردها در حال تفت دادن اضافه کنید اینم به اندازه 10 دقیقه تفت میدید ارد نخودچی زیاد به تفت دادن احتیاج نداره



اینجا باید همه ارد ها رو یکجا دوباره با هم الک کنید و دوباره برگردونید به ماهیتابه حتما فراموش نشود چون حلوایی کاملا نرم و لطیف بهتون میده

خوب حالا نوبت اضافه کردن روغن هست روغن رو اضافه می کنیم در این مرحله سریع هم میزنید تا ارد تون نسوزه چون با روغن سریع می سوزه در این مرحله باید تند تند رنگ حلواتون رو چک کنید به اینصورت که یک پیشدستی کنار دستتون بذارید کمی شربت داخل پیشدستی اماده داشته باشید هر لحظه که رنگ حلوا به نظرتون مناسبه به شربت داخل پیشدستی اضافه کنید اگر رنگ مناسب بود بهش شربت اضافه کنید و گرنه هر چند دقیقه یکبار همین مرحله رو تکرار کنید تا رنگ دلخواهتون بدست بیاد
البته مرحله تست من چون نور خوبی نداره مشخص نیست تست رنگ حلوام ولی خودتون متوجه میشید هر بار تست کنید رنگ حلوا کنار هم تو پیشدستی نشون میده چقدر رنگ حلوا عوض شده



ماهیتابه رو از روی حرارت برداشته و کم کم و سریع شربت ولرم رو به حلوا اضافه و سریع هم می زنید تا موقعیکه حلوا دیگه نیازی به شربت اضافه نداشته باشه مال من حدود نصف استکان شربت اضافه اومد پس همه شربت لازم نیست به حلوا اضافه بشه اگر شربت ااضفه به خورد حلوا دادین می تونید ریو حرارت ملایم قرار بدید تا شربت اضافه گرفته بشه بعد حلوا رو قنداقه می کنید به صورتیکه حلوا رو در ماهیتابه به چپ و راست حرکت بدید تا به روغن بیفته و براق بشه



اینجا کار حلوا تموم شده می تونید در ظرف سرو پهن کرده در صورت دلخواه با ماسوره نقشهای زیبایی روی حلوا ایجاد و با پرک بادام و پودر پسته حلواتون رو تزئین کنید

 منبع:انجمن روز منو


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: دسر , حلوا


تاريخ : ۱۳٩۳/٧/۱۳ | ٤:٤٧ ‎ب.ظ | نویسنده : مریم | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.