نان دونات

دونات (دستور خانم ظروفی)
مواد لازم :

آرد نان ............................... حدود 500 گرم / 4 پیمانه و نیم
خمیر مایه فوری ................................ 7 گرم / یک قاشق سوپخوری
شکر ................................ 40 گرم /یک سوم پیمانه
آب ولرم ................................ 60 گرم / یک چهارم پیمانه
شیر ................................ 250 میلی لیتر / یک پیمانه
کره ................................ 60 گرم
تخم مرغ ................................ 2 عدد
نمک ............................... یک سوم قاشق چایخوری
وانیل .... کمی
روغن مایع سرخ کردنی
شکلات و مارمالاد برای تزیین

طرز تهیه:

شیر و تخم مرغ و کره را بیرون از یخچال می گذاریم تا با محیط تقریبا هم دما شوند و از حالت سرد یخچالی درآیند.
آب ولرم را در ظرف شیشه ای مناسبی ریخته و یک قاشق شکر را در آن حل می کنیم . خمیر مایه را روی آن می پاشیم و با یک قاشق فقط یک دور آن را هم می زنیم .می گذاریم گوشه ای بماند . نیازی به پوشاندن در ظرف نیست .بعد از چند دقیقه خمیر مایه کف می کند و مثل عکس زیر می شود . نیازی نیست همه دانه های خمیرمایه کف کنند . همین که مقداری شان کف کردند کافی است .

آرد و نمک وبقیه شکر ، کره نرم، تخم مرغ و وانیل و شیر را روی آرد می ریزیم . خمیر مایه عمل آمده را روی مواد ریخته و هم می زنیم . تا خمیر نرمی حاصل شود . به خمیر تا جایی ارد اضافه کنید تا خمیر نرمی بدست اید . اگر هنوز خمیر به دست تمیز شما می چسبد قاشق قاشق آرد اضافه کنید .آرد اضافی خمیر شمارا سفت می کند . سعی کنید چسبناکی خمیر را با ورز دادن روی یک سطح آرد پاشی شده بگیرید . خمیر باید کاملا یکدست شود .

خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار داده و روی آن را با محافظ غذا می پوشانیم و در فضای آشپزخانه استراحت می دهیم تا حجم آن دو برابر شود . افزایش حجم خمیر کاملا در عکس مشخص است.
جای انگشت و کف دست روی خمیر نشان می دهد که خمیر کاملا آماده است . البته لازم نیست این کار انجام شود! فقط برای نشان دادن اینکه جای انگشت روی خمیر آماده و ورآمده پر نمی شود.

سینی مناسبی را چرب و آردپاشی می کنیم .بعد از استراحت خمیر ، روی سطح آرد پاشی شده خمیر راقرار داده و به چانه های 40 گرمی تقسیم می کنیم . از این مقدار خمیر تقریبا 24 تا چانه بدست می آید . اگر به ترازو دسترسی ندارید تقریبا به اندازه یک گردو چانه بردارید و در سینی با فاصله قرار دهید . روی سینی را با پارچه پوشانده و 45 دقیقه در فضای آشپزخانه استراحت می دهیم تا حجم چانه ها دوبرابر شود. دو عکس زیر چانه ها را قبل و بعد از استراحت نشان می دهد:

با یک قالب کوچک وسط چانه ها را سوراخ کرده و اضافه ها را برمی داریم.

حالا روغن مایع را در ظرف گودی گرم می کنیم و از آن تکه های کوچک خمیر که از وسط دونات ها برداشتیم برای امتحان دمای روغن استفاده می کنیم . وقتی خمیر را داخل روغن می اندازید باید سریع بالا بیاید . دراین صورت کمی شعله را کم کنید تا دونات ها مغز پخت شوند و داخل شان خام و خمیری نماند . اگر شعله خیلی زیاد باشد دونات ها سریع قهوه ای می شوند و مغزشان خام می ماند.

دونات ها را بعد از سرخ شدن روی دستمال حوله کاغذی گذاشته تا کاملا خشک و بدون روغن اضافی شوند.

حالا دونات ها را به سلیقه خود تزیین کنید.





 

................................................................................

اگر بخواهیم توی دونات ها کرم بگذاریم این کرم مناسبه

این کرم پاتیسیر دستور در هنر آشپزی هستش که بسیار جالبه:

شیر : 1 لیوان شکر :150 گرم آرد یا نشاسته ذرت : 2 قاشق س تخم مرغ : 1 عدد
کره : 1 قاشق مربا خوری وانیل : نصف قاشق چایخوری

تخم مرغ را خوب هم میزنیم - آرد یا نشاسته ذرت را در شیر حل میکنیم - شکر و تخم مرغ را به شیر افزوده روی حرارت ملایم هم میزنیم تا غلیظ شود- بعد از برداشتن از روی حرارت کره و وانیل را می افزاییم.
کرم پاتیسیر معمولاً برای تارت میوه کاربرد دارد ولی من شخصاً از آن برای لایه وسط کیک های خامه ای هم استفاده میکنم و از طعم آن لذت می برم. نکته مهم اینکه این کرم را باید در حالی که گرم است استفاده کنید چون در صورت سرد شدن سفت می شود.

..................................................................................

برای شکلاتی کردن رویه دونات شکلات رو بن ماری کنید میتونید مقداری روغن مایع به شکلات اضافه کنید تا روان تر بشه بعد دوناتها تو دست بگیرد بزنید تو شکلات یا اینکه دوناتها رو روی توری سیمی که زیرش سینی گذاشتین بذارید و شکلات روی سطح دونات بریزید دست به دونات نزنید تا شکلات رویه بسته بشه بعد از توری سیمی جدا کنید .

برای کرم گذاشتن لای دونات بهتره دونات رو تو خالی نکنید از قالب گرد استفاده کنید یا قبل سرخ کردن میتونید لاش کرم بذارید یا بعد سرخ کردن لاشو باز کنید و کرم بذارید

/ 0 نظر / 182 بازدید