کیک حلوا یا اسلایس حلوا

 

اسلایس حلوا ( کیک حلوا )
(حدود 36 قطعه 4 سانتی متری)

مواد لازم :


.................................................. ...................

تخم مرغ ......3 عدد

ماست ........ 150 گرم

شکر دانه ریز ...... 100 گرم

آرد قنادی ....... 150 گرم

روغن مایع یا نیمه جامد پخت پز آب شده سرد .... 100 گرم

بیکینگ پودر .... دو قاشق چایخوری

پودر وانیل خالص .... 1/8 قاشق چایخوری

پودر هل ...... 1/8 قاشق چایخوری


حلوا.............. به میزان تقریبا نصف دستور فوق ( طرز تهیه این حلوا را اینجا ببنید )

خلال پسته خرد شده ........ یک چهارم پیمانه جهت تزئین

هل پودرشده 1/8 قاشق چایخوری


مروارید خوراکی یا شکلات چیپسی ......... کمی (درصورت تمایل)

مواد لازم جهت شربت

.................................................. .......................

آب 1/4 پیمانه

شکر 1/2 پیمانه

گلاب 2 قاشق سوپخوری


طرز تهیه :



تخم مرغها را با همزن برقی در حدی بزنید که زرده و سفیده آن مخلوط گردد سپس شکر و وانیل را اضافه کرده ، همزده تا روشن و سبک شود ، بیش از اندازه هم نزنید. روغن را افزوده و هم بزنید ، سپس ماست را اضافه کرده و هم بزنید . در آخر همزن را خاموش و آرد و بیکینگ پودر الک شده را را در آن بریزید و با مفتول دستی هم بزنید یا خیلی کم با همزن برقی در حد مخلوط شدن هم بزنید.




مواد را در قالب 20 در 30 چرب و آرد پاشی شده بریزید ، در صورت تمایل بجای چرب و آرد پاشی کردن ، کف قالب یک قطعه کاغذ روغنی بیاندازید . خمیر کیک را در قالب ریخته و صاف کنید ، یک بار آرام قالب را به سطح کار بکوبید، قالب را در فر از پیش گرم شده ، طبقه وسط ، دمای 180 درجه گازی بمدت تقریبی نیم ساعت در فر قرار دهید تا کیک پخته شود ، سپس آنرا از فر خارج و پس از ده دقیقه از قالب خارج نمائید و اگر از کاغذ استفاده کرده اید ، کاغذ را از آن جدا کنید. پس از سرد شدن کیک روی توری سیمی ، مجددا کیک را درون قالب قرار دهید بهتر است سطح روئی کیک ، این بار مماس با کف قالب باشد ، در صورت تمایل میتوانید قبل از قرار دادن مجدد کیک در قالب ، یک تا دو قاشق غذاخوری پودر نارگیل کف قالب بپاشید تا علاوه بر جلوگیری از چسبیدن کیک به قالب ، طعم مطلوبی نیز به آن بدهد




برای تهیه شربت همه مواد را با هم در قابلمه یا شیرجوش کوچکی ریخته و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شده و شربت دو سه جوش بزند سپس حرارت را خاموش کنید و آنرا در دمای محیط بگذارید تا کاملا سرد شود. در صورت مرغوب نبودن گلاب میتوانید به دلخواه از آب دستور کسر و بر میزان گلاب بیفزائید. شربت سرد را کم کم روی کیک سرد ریخته و در صورتی که زمان کافی دارید ، کیک را 2 ساعت یا یک شب با پوشش نایلونی در یخچال قرار دهید.




پس از آماده شدن حلوا تا هنوز داغ است ، آنرا روی کیک ریخته و با پالت صاف کنید ، میزان مصرف حلوا تقریبی است ، لایه حلوای روی کیک میتواند ضخیم یا نازک باشد اما ارتفاع 3 تا 5 میلی متر مناسب است . سپس یک کیسه نایلونی تمیز روی آن قرار داده و با کمک وردنه درون سینی یا دست ، کاملا روی حلوا را صاف نمائید نایلون را برداشته کمی خرده یا پودر پسته روی حلوا پاشیده و مجددا نایلون را روی آن قرار داده و با وردنه مخصوص کمی روی آن را صاف کنید تا خرده های پسته کمی در حلوا فر روند. در صورتی که زمان کافی دارید بهتر است آنرا دو ساعت با پوشش در یخچال قرار داده و سپس برشهای دلخواه بزنید اندازه برشها به دلخواه است اما برشهای مربع 3 سانتی متری مناسب است . در آخر برای تزئین، در صورت تمایل مقداری حلوای مازاد بر دستور را که میتواند به رنگ زعفرانی ، قهوه ای یا کرم رنگ باشد به ضخامت سه تا 5 میلی متر بین دو لایه کیسه نایلونی باز کرده و با قالب های فنری شکوفه یا مینا گلهائی از حلوا تهیه و روی هر برش قرار دهید و با سیخ چوبی میان آن را سوراخ کنید در صورت تمایل مرکز هر گل را با یک نقل خوراکی یا شکلات چیپسی تزئین کنید.



حلوای مورد استفاده هر نوع حلوای دلخواه شما مانند حلوای هویج و تر حلوا میتواند باشد به شرطی که از نوع حلواهای پودری و خشک نبوده و در تهیه آن از شربت استفاده شده باشد. بهتر است حلوا را کمی شل ترو چرب تر و کم شیرین تر از حد معمول تهیه تا اسلایس حلوا لذیذ تر گردد.

- کیک مورد استفاده میتواند بجای دستور ارائه شده ، کیک اسفنجی تهیه شده با 3 عدد تخم مرغ ، انواع کیکهای ساده وانیلی ، کره ای ، کیکهای شربتی یا باقلوائی و کیکهای تهیه شده با سمولینا نیز باشد فقط شیرینی ملایمی داشته باشد.

- با تشکرفراوان از سرکارخانم افسانه ظروفی که ایده اولیه این اسلایس حلوا برگرفته از آموزش "کیک حلوای" ایشان که در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ارائه شده است ، می باشد.

- گرچه به دلخواه میتوانید سه تا چهار قاشق از شربت کیک را کسر کنید ، لیکن توصیه میشود آن را کاملا حذف ننمائید زیرا اگر کیک ، مرطوب نباشد رطوبت حلوا را بخود کشیده و حلوا پس از مدتی خشک خواهد شد

.

برای گل تیره رنگ روی کیک حلوا من مقداری کاکائو رو به حلوا اضافه و خوب مخلوطش کردم پهن کردم و قالب زدم

همانطور که خانم دردایی گفتن میتونید از کیکهای کره ای یا کیکهای شربتی استفاده کنید به نظر من این کیک هم تقریبا شبیه کیک شربتی شف طیبه است میتونید از کیک شربتی شف طیبه هم برای این کیک استفاده کنید البته شربت بهتره شربت همین دستور رو استفاده کنید .

برای اینکه کیک حلوایی تمیز برش زده داشته باشید از چاقو تیز استفاده کنید و بهتره برای حلوا از کره یا روغن جامد هم استفاده کنید تا بعد از استراحت کیک حلوا در یخچال حلوا خودشو میگیره و تو برش زدن خیلی راحت برش میخوره .

/ 1 نظر / 1764 بازدید
رسول

سلام دوست عزیز وبلاگ بسیار خوبی دارید. بیا تبادل کنیم.