سس کچاپ خانگی با گوجه فرنگی تازه

خب تقریبا همه ی ما سسی که با رب گوجه تهیه می شه رو بلدیم ولی به هیچ
عنوان طعم خاص کچاپ رو نخواهد داشت در ربهای آماده به خاطر افزودنی های
دیگه ای که همراهشه و در رب خانگی به خاطر طعم خالص گوجه ... پس بهترین
کار اینه که کمی وقت بزاریم و طعم یه کچاپ واقعی ، طبیعی و سالم رو به
کسانی که دوستشون داریم و سلامتی شون برامون مهمه هدیه بدیم !



مواد لازم :



گوجه فرنگی تازه – که حتما باید رسیده باشه !

فلفل دلمه سبز نصف یک عدد بزرگ

پیاز 1 عدد متوسط یا 2 عدد کوچک

نمک ، فلفل قرمز ، شکر به میزان لازم

سرکه سفید حدود ½ لیوان

میخک – به صورت کامل 2-3 عدد

پودر آویشن یا اریگانو ½ ق چ

پودر سیر در صورت تمایل ½ ق چ

چوب دارچین یک تکه کوچک

آب ½ لیوان



طرز تهیه :



خب همونطور که ملاحظه فرمودین من تعداد گوجه ها رو نگفتم . به این دلیل که
ما نیاز به دو لیوان آب گوجه فرنگی داریم ! برای این منظور گوجه فرنگی های
شسته و تر تازه مون رو 4 قاچ کرده داخل بلندر می ریزین تا حدی که همه گوشت
و پوستش با هم مخلوط بشه ... بعد این مایه به دست اومده رو از صافی ریزی
با حرکت انگشتان رد می کنید که در نهایت تخم و احیانا پوست خرد نشده گوجه
تو صافی باقی می مونه و آب گوجه فرنگی شفافی خواهید داشت که باید میزانش 2 لیوان باشه !



عصاره به دست اومده رو، روی حرارت میزارید تا به جوش بیاد به همراه پیاز 4
قاچ شده و فلفل دلمه دو نیم شده و نمک و فلفل و پودرآویشن و پودر سیر ! به
جوش که اومد روی حرارت ملایم با درب باز اجازه می دین فلفل و پیاز نرم بشه
و سس کمی به غلظت بیفته ... حالا زمانی که باید دوباره این مخلوط رو به
بلندر برگردونید که کاملا میکس بشه و سس یک دستی بهتون بده ... دوباره
مواد رو روی حرارت میزارید به همراه نصف لیوان آب – آب رو به این دلیل
اضافه می کنم که سس به غلظت رسیده رو اگر همین طوری بزارید روی حرارت سریع
می سوزه و نتیجه اونی نمی شه که باید بشه – خب پس آب رو اضافه می کنید و
2- 3 تا میخک و یک تکه کوچک چوب دارچین میندازید توش !



دقت کنید میخک هاتون رو به هیچ وجه آسیاب نکنید چون بوی خیلی بدی به سس می
ده – اجازه می دین با حرارت ملایم جوش بخوره که عطر و بوی میخک و دارچین
هم به خورد مواد بره و دوباره سس به غلظت برسه ... در واقع از اون دو
لیوان آب گوجه باید 1 لیوان باقی بمونه ! بعد میخک و چوب دارچین رو از سس
خارج می کنید و دور میندازید !



حالا سرکه رو آروم آروم به مواد اضافه می کنید و هم می زنید وشکرش رو بنا
به ذائقه تون میزان می کنید که طیعتا باید تیست ترش و شیرین داشته باشه
ولی این میزان کم و زیاد کردن سرکه و شکر کاملا به اختیار خودتونه !


غلظت سس هم باید طوری باشه که نه خیلی روون باشه نه خیلی غلیظ که از
دهانه باریک ظرفتون به راحتی خارج بشه ! که همگی استادید و نیازی به توضیح
واضحات نیست ... فقط مقدار سرکه تون باید در حدی باشه که یه کم طعم تیزی
سرکه رو احساس کنیم همراه شیرینی شکر ،دقیقا مثل طعم کچاپ های آماده ! اگر
حس کردید سس کمی غلیظ شده ، می تونید خیلی کم آب جوش اضافه کنید !



فقط یک نکته : اگر دوست دارید ظاهر سس تون براق باشه می تونید در حین پخت
1 ق روغن مایع یا زیتون به موادتون اضافه کنید که من شخصا توصیه نمی کنم –
هم به خاطر طعمش هم خب چه کاریه بی دلیل و فقط به خاطر ظاهری کمی متفاوت تر روغن مازاد به خورد بدن بیچاره بدیم ![تصویر:  3.gif]



امیدوارم درست کنید و از نتیجه کار راضی باشیــــــــــد و ما رو هم حتما در جریان تجربه تون قرار بدین لطفا ![تصویر:  53.gif]

/ 0 نظر / 46 بازدید