رولت و فوت کوزه گریش

واما ادامش اول طرز تهیه رولتو بهتون میگم بعد فوت وفن هاشو میگم

اولاینکه من با این دستور درست کردم رولت خامه ای - شیرینی برشی

مواد لازم رولت برای قالب 60 در 40 سانتیمتر:

تخم مرغ خنک 5 عدد

آرد گندم 100 گرم

آرد ذرت 25 گرم

بیکینگ پودر یک چهارم ق.چ

پودر قند 125 گرم

نمک و وانیل یک پنسه

طرز تهیه :

* فر روی حرارت 200 درجه داغ شود.

* کف قالب کاغذ انداخته شود. کاغذ از دو طرف قالب به عنوان دستگیره برای خارج کردن نان رولت بالا بیاید و با روغن مایع یا اسپری کمی چرب شود.



* آرد گندم + آرد ذرت + بیکینگ پودر + نمک ---- اینها سه بار با هم الک شوند.

* زرده و سفیده ی 5 عدد تخم مرغ کاملاً خنک از هم جدا شود.

* سفیده ها به همراه 75 گرم پودر قند کاملاً پفکی شوند و در یخچال گذاشته شوند.



* خیلی سریع زرده ها + 50 گرم پودرقند + وانیل کاملاً هم زده شوند.


* سفیده داخل زرده --- با لیسک هم زده شود + مخلوط آرد--- درون قالب کاملاً صاف پهن شود.

آرد ونشاسته ذرت وبکینگ پودر را3بارالک کردم وبعد مخلوط کردم

وخمیر را درون سینی پهن میکنیم و2بار به زمین آهسته میکوبیم


* ماکزیمم 12 دقیقه پخته شود.

* از فر خارج شود.



* روی سطح کار گذاشته شود.

* با قالب هم اندازه پوشانده شود تا خشک نشود.

* بعد از 5 دقیقه با دقت قالب رویی برداشته شود تا عرق آن روی نان نچکد.

 رول کردن با استفاده از کاغذ روغنی وحوله

 

 ریختن آب کمپوت برای مرطوب شدن قبل از خامه کشی

 واینم خامه فرم گرفته (خامه قنادی خریدم فقط با همزن هم زدم)

 

 

 

 

 

خوب دوستان برا درست کردنش توضیح نمیدم چون تو  پست

رولت خامه ای - شیرینی برشی به قدر کافی تمام توضیحات داده شده  ومن عکس هایی که گذاشتم با استفاده از همون دستور هست کاملا عالی وراحت
چون فکر میکردم سختهچشمک 
پس میرم سر اصل مطلب:والبته خرابکاریامنیشخند
 
1-وقتی رولتو از فر بیرون آوردم اجازه ندادم سرد بشه بعد رول کنم برای همین ظاهرش حالت افتادگی پیدا کرد
و2-اینکهباید1روز بعد خامه کشی کنی عالی تر میشود مانند رولت دومم ولی من 2ساعت بعد اینکارو کردم
وبار دوم که درست کردم عالی شد حالا دیگه از رولت درست کردن نمی ترسملبخند

..................................................................................................

واینهم نکات مهمی که تو پست قبل نگفتم دوستان باور کنین 3تا انجمن حدود500صفحه رو خوندم وتمام نکاتشو تو پست قبلی گذاشتم

واینو بعد از 2بار درست کردن رولت میزارم چون می دونم ممکنه به همچین مشکلایی بربخورین

.................................

من هر وقت رولت یا کیک اسفنجی تهیه می کنم با اینکه قالب را خوب چرب می کنم ولی همیشه یک لایه نازک از کیک به کاغذ روغنی می چسبد یعنی همیشه قسمت طلایی رویی کیک را از دست می دهم با روغن های مختلف و کره هم امتحان کردم که بی فایده بود. ممکنه به زمان پخت بستگی داشته باشد؟

     پرستو ..........جواب............

اگر کاغذ روغنی به شدت به رولت چسبیده میتوانید کاغذ روغنی رااز قسمت بیرونی  به ملایمت با اسپری کردن آب کمی مرطوب کنید. بعد از کمی صبر کردن خیلی راحت جدا می شود

...................................................................

کات مهم و ضروری برای رولت:

 پرستو احمدی  (Parvaz)

*       برای تهیه رولت حتماً از فر داغ 200 درجه استفاده کنید و مدت زمان پخت هم نباید از 10 دقیقه بیشتر باشد.

*       یک راهکار مفید برای دوستانی که رولت آنها در فر خشک می شود:

اگر رولت شما در فر خشک شد اصلاً وحشت نکنید. بگذارید رولت کاملاً خنک شود بعد آن را از سینی داخل سفره تمیزی برگردانید و با سفره روی آن را بپوشانید بعد از 2 تا 3 ساعت چنان نرم و لطیف خواهد شد که باورتان نمی شود. دقت کنید رولت کاملاً خنک شود چون در غیر این صورت در سفره عرق کرده و خیس خواهد شد.

 با اینکه در منابع مختلف سفره پارچه ای توصیه کردن ولی من از سفره معمولی استفاده کردم. راضی بودم! البته خیلی تصادفی متوجه این موضع شدم. جمعه رولت درست کردم. فرم رو دیر روشن کردم و کاملاً داغ نبود. زمان پخت طولانی شد و مطمئن بودم رولت نابود شده و بیسکویت از آب در خواهد آمد. همین طور هم شد و بیسکویت تردی از آب در اومد!!!!!!!!!!!!!! با نا امیدی و عصبانیت بعد از سرد شدن انداختمش وسط سفرمون و دیگه زحمت درست کردن خامه به خودم ندادم و همسر گرامی فرمودند برای شام با شیر این بیسکویت را میل خواهند کرد!!!!!!!!! و من سفره را تا کردم. شب که همسر جان خواستند بیسکویتشون رو میل کنند متوجه شدیم چقدر نرم و لطیف شده و اینبار خامه اش را آماده و استفاده کردیم!!!!!!!!!

این هم یک تجربه تصادفی و اجباری بود! 

*       چند تا نکته مهم در مورد رولت یاد گرفتم که براتون میگم:

-        برخلاف تصور بالاترین طبقه فر گرمترین جای فر در مورد انواع گازی است. همیشه دستورهایی که نیاز به حرارات بالا برای پخت دارد مثل رولت، نان خامه ای و ... در این طبقه پخته شود.

-        از کاغذهای کاهی برای نان رولت استفاده کنید نه روغنی .

 

 .........................................................................................

لیلا کردبچه  (Charlotte)

عزیزانم دستور تهیه رولت مهم نیست که از کدام کتاب یا از چه کسی باشد چند چیز مهم است که باید رعایت کنید:

1-         برای یک رولت چهار تخم مرغی باید 50 گرم از ارد کم کنید و 50 گرم نشاسته ارد گندم اضافه کنید.

2-         همیشه چه شکر چه پودر قند در دستور داشته باشید باید 2 قاشق سوپخوری از ان را پس از فرم گرفتن سفیده به تدریج به سفیده بیفزایید تا غلیظ شود و در مقابل هم زدن مقاوم.

3-         ارد و بیکینگ پودر و نشاسته ارد گندم را با هم مخلوط و سه بار الک کنید و اماده نگه دارید.

4-         کاغذ روغنی را با روغن جامد چرب کنید.

5-         سفیده را انقدر بزنید که فقط از ظرف نریزد اگر ان را زیاد بزنید لخته میشود و به سختی با زرده ترکیب میشود وشما مجبورید زیاد هم بزنید و پف ان میخوابد.

6-         همیشه 1 قاشق سوپخوری اب جوش در زرده و شکر بریزید.

7-         مسئله دیگر پخت رولت است که اگر رولت را زود از فر خارج کنید خام وخمیر میشود و اگر دیر شود خشک میشود.

 ....................................................................................

ژانت طوروسیان (Finger Food)

اگر کمابیش از نحوه ی تهیه ی نان رولت اطلاع داشته باشید ، کافی است آن را طبق دستور (ی که من تو پست قبلم گذاشتم دستو ایشونه) به کار ببرید ؛ نتیجه عالی خواهد شد. در این دستورالعمل مواد لازم چاپ شده است ولی کارشناس قنادی عزیز نظرشان این بود که خوانندگان طرز عمل را بلدند؛ در نتیجه توضیحات حذف شدند. موفق باشید.

 .................................................................................

صالحه (saly)

در مورد رولت قبلا در مجله خانم کاوه هم آموزش داده بودند ولی یه نکاتی داره که  کمتر روش تاکید شده در حالیکه خیلی مهمه، مثل کیک اسفنجی، در رولت هم خیلی فرقی نمیکنه شما از چه دستوری دارین استفاده میکنین، مهم رعایت بعضی نکات کلیدیه:

 

1-       زرده را زیاد هم نزنید چون باعث میشه پوسته روی رولت حالت چسبناکی بگیره و اشکالش اینه که وقتی رول میکنین و صبر میکنین سرد شه به کاغذ روغنی، فویل، حوله یا خودش میچسبه و شکل ظاهریش بد میشه.

2-       سفیده را هم بزنید تا فرم بگیره ولی وقتی فرم گرفت بیش از حد هم نزنین چون رولتتون رو خشک میکنه.

3-        فر باید خیلی داغ باشه تا نهایتا در ظرف 15 دقیقه (ایده آل بین 8 تا 12  دقیقه) رولتتون توی فر بمونه و پخته شه، اگر فرتون گازیه و خیلی داغ نیست کف فر یه ردیف آجر بچینید. در فر گازی بد نیست که یه طبقه سینی فر از وسط بالاتر باشه، باید در این مدت کاملا سطح رولت قهوه ای شه. اگر رولت بیش از مدت گفته شده در فر بمونه، وقتی بیرون میارین خشک و شکننده میشه و لبه هاش حین رول کردن میشکنه.

4-       اگر رولت رو در زمان گفته شده از فر در آوردین و راحت هم رول شد ولی حالت خمیر شد یا طعم خامی میداد به احتمال بالا، فر به حد کافی داغ نبوده و رولت مغز پخت نشده یا قالب برای مواد کوچک بوده.

5-       از فر که در آوردین طبق دستورتون عمل کنین ولی قبل از هر چیزی 5 دقیقه به حال خودش رها کنین تا از داغی اولیه بیفته و اگر فکر میکنین یه کم زیادی تو فر نگه داشتین تا از فر خارج کردین  رولت رو از سینی بکشید بیرون جوریکه روی رولت، رو به بالا باشه فقط توی سینی داغ اولیه نباشه که بیشتر خشک نشه.

6-       صدها روش و دستور برای رولت ارائه شده، من شخصا میگذارم 5 دقیقه بمونه بعد روش سینی بر میگردونم تا تقریبا سرد شه (نیمگرم)، بعدش سر و ته میکنم جوریکه کاغذ کفش رو به بالا بشه و اون رو میکنم و معمولا همون موقع هم خامه میزنم رول میکنم ولی اگر بخوام نگه دارم با همون کاغذ رول میکنم. روشهائی هست که پودر شکر بپاشین روی دستمال و....  زیاد فرق نمیکنه.

7-       من قبلا توی فر گازیم، خیلی رولت رو باید دقت میکردم تا در بیاد ولی توی فر برقی خیلی راحت تر درست میشه منظورم این نیست که فر برقی بهتره، منظورم اینه که نوع حرارت و درجه خیلی مهمه و باید لم فرتون دستتون بیاد.

 ...........................................................................................

زهرا خورسند (ZKH)

مراحل آماده سازی رولت:

1-       گرم کردن فر با درجه حرارت 200 تا 220 درجه سانتی گراد از نیم ساعت قبل.

2-       آماده سازی مواد طبق دستوری که قبلاً گفته شد.

3-       انداختن کاغذ کف سینی لبه کوتاه و ریختن مواد آماده داخل سینی و سریع صاف کردن.

4-       قرار دادن سینی داخل فر داغ به مدت 10 تا 12 دقیقه.

5-       خارج کردن سینی از فر و قرار دادن سینی هم اندازه روی سینی اول.

6-       برداشتن سینی و پس از چند دقیقه برگرداندن رولت روی کاغذ روغنی ای که پودر قند پاشی شده است.

7-       جدا کردن کاغذ روغنی از رولت. با مالش روی کاغذ روغنی، کاغذ به راحتی جدا می شود.

8-       پس از یک و دو بار بالا و پایین کردن رولت(باد دادن)، رولت را به همراه کاغذ روغنی زیری ببندید و چند ساعت کنار بگذارید.

9-       سپس رولت را باز کرده و باخامه فرم گرفته پوشش داده و به آرامی ببندید و در یخچال قرار داده و پس از چند ساعت یا اگر عجله ندارید پس از یک شب برش بزنید.

بهتر است خامه فرم گرفته را بیش از اندازه نزنید تا موقع بستن رولت باعث ترکهای ریز نشود.

................................................................................

اینم چن تا عکس برای ایده

/ 2 نظر / 6366 بازدید
پیوند با آشپزی

من دفعه اول که اومدم رولت درست کنم زیاد تو فر موند همش برشته شد ، داداشم رد میشد میگفت : ته دیگ ته دیگ هنوز که هنوزه به رولت خونگی میگیم ته دیگ [خنده][خنده] واسه شما واقعا عالی شده نوش جون همه میل کنندگان [گل]

پیوند با آشپزی

من دفعه اول که اومدم رولت درست کنم زیاد تو فر موند همش برشته شد ، داداشم رد میشد میگفت : ته دیگ ته دیگ هنوز که هنوزه به رولت خونگی میگیم ته دیگ [خنده][خنده] واسه شما واقعا عالی شده نوش جون همه میل کنندگان [گل]