خورشت فسنجون

مواد لازم فسنجان

مغز گردو نیم کیلو
مرغ به مقدار لازم
پیاز دو عدد
رب انار دو قاشق غذا خوری
آب یک و نیم لیتر
نمک به مقدار لازم

طرز تهیه فسنجان

قبل از هرچیز باید گردوهارو چند باری چرخ کنیم چرا که هرچی بیشتر آسیاب بشن خورشمون روغن بیشتری میندازه. پیازها رو رنده میکنیم و در ظرفی همراه گردو های آسیاب شده با مقدار کمی روغن تفت میدیم. بعد آب رو اضافه میکنیم و اجازه میدیم گردوها بپزه. مرغها رو هم میتونیم بپزیم و نیم ساعت آخر اضافه کنیم یا اینکه فقط تفت بدیم و یک ساعت آخر اضافه کنیم. گردوها که کمی غلیظ تر شدن میتونیم رب انار رو اضافه کنیم.اضافه کردن نمک هم فراموش نکنین.

مقدار رب انار و ترشی فسنجان

این خورشت در نقاط مختلف کشور عزیزمون به شکلهای مختلف پخت میشه و بعضیها ترش و بعضیها شیرین و بعضیها ملس دوست دارن. رب انار انواع مختلفی داره که بعضیها خیلی ترش و بعضی ها ملس هستن و به نسبت این ترشی باید در خورشت اضافه بشن ولی دو قاشق سر صاف رب انار برای فسنجان ملس کافیه پس اگر ترش دوست دارید میتونید یکی دو قاشق بیشتر استفاده کنین و اگر شیرین دوست دارین میتونین یک قاشق رب اناز اضافه کنین و دو سه قاشق شکر.فوت کوزه گریش اینه که وقتی رب انار اضافه میشه و بلافاصله خورشت رو بچشین احساس میکنین ترشیش خیلی کمه و این در حالیه که اگر بیست دقیقه بعد همون رو بچشید متوجه میشید اصلا کم نبوده و ترش شده و این به خاطر اینه که ترشی رب انار خودش رو بعد از دقایقی نشون میده و همین باعث میشه بعضیها به اشتباه بیفتن و ترشیش رو زیاد کنن.

رنگ فسنجان

رب انار باعث تیره شدن رنگ گردوها میشه. نکته دیگه اینه که اضافه کردن شکر رنگ فسنجان رو به قهوه ای تیره و سیاهی میبره. همچنین خیلی ها برای خوشرنگتر شدن فسنجان در اون یک قاشق رب گوجه میریزن.

نکته برای روغن انداختن

اگر غذاتون آماده شده بود و دیدید روغن ننداخته میتونید در آخر نصف لیوان آب سرد اضافه کنین.این به روغن انداختن خورشتتون کمک میکنه.

به طور کلی فسنجان غذایی هست که با تجربه میشه فوت و فن هاش رو یاد گرفت ولی رعایت کردن موارد بالا، مقدار آب و به اندازه ریختن رب انار خیلی بهتون کمک میکنه.

 من برا ترشیش از آبغوره استفاده میکنم خیلی دوست دارم (امتحان کنین عالی میشه)

طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت قرمز :
- در صورت مصرف گوشت چرخ کرده به جای مرغ ، آن را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل مخلوط کرده و خوب ورز داده و به شکل گلوله های کوچک یا کوفته ریزه درمی آوریم و کوفته ها را در روغن سرخ کرده و به خورش اضافه می کنیم. (می توانیم کوفته ریزه ها را بدون سرخ کردن در روغن، مستقیم به خورش اضافه کنیم)
- اگر دوست داشته باشید خورش فسنجان را با گوشت تکه ای تهیه کنید، بعد از این‌ که به گردو آب اضافه کردید، گوشت را هم همان موقع ریخته و بگذارید آرام بجوشد تا بپزد.

نکته:
- برای اینکه خورش فسنجان خوب جا بیفتد، مغز گردو را به مدت چند ساعت از شب قبل با حرارت ملایم در آب پخته و هر نیم ساعت، یک استکان آب خنک به آن اضافه می کنیم و روز بعد بقیه مواد را به آن می افزاییم.
- برای پخت خورش فسنجان بهتر است از قابلمه مسی استفاده شود.
- در صورتی که گوشت مرغ زودتر بپزد، می توان مرغ را از خورش خارج کرد تا مغز گردو با شعله ملایم کاملاً بپزد و جا بیفتد.
- یکی از فوت و فن‌های پخت این خورش آن است که اول باید رب انار را بچشید، زیرا گاهی اوقات رب انار تلخ است و باعث تلخ‌ شدن خورش می‌شود.
-- می توانیم درون خورش فسنجان از کدو حلوایی استفاده کنیم. به این صورت که مقداری کدو حلوایی رنده‌ شده به گردو اضافه کرده و آن را به همراه گردوی چرخ‌شده تفت‌ داده و روی آنها آب می‌ریزیم تا بپزد. کدو حلوایی هم باعث می‌شود خورش شما طبع خنک‌تری پیدا کند و همچنین در مصرف گردو هم صرفه‌جویی می‌شود.
- می‌توانید به‌ جای گردو از مغز پسته یا فندق هم استفاده کنید. همه این مغزها برای فسنجان مناسب است و هر کدام طعم خاصی دارد.
- چربی گردو از نوع گیاهی و غیر اشباع است. بنابراین مصرف آن، خطر مصرف چربی های اشباع را ندارد.
- گردو یکی از مغزهای روغنی است که املاح گوناگونی مثل مس، آهن، کلسیم و فسفر دارد.
- گردو منبع خوبی از بیوتین است بنابراین برای پوست و ریزش مو مفید است.

/ 1 نظر / 205 بازدید
فاطمه

من بیدی نیستم که با این بادها بلرزم! تمام لرز و ترس من آن زمان است که به نسیمی خو کنم و دیگر نوازشش تکرار نشود ...