کیک اسفنجی مناسب برای کیک تولد

کیک اسفنجی کلاسیک (بدون بیکینگ پودر)

مواد لازم برای کیک:
تخم مرغ=5 عدد بزرگ و به دمای محیط رسیده
شکر=1 لیوان
آرد=1 لیوان
وانیل=1/4 ق چ

طرز تهیه:
1.فر رو روی 180 درجه سانتی گراد روشن کنید. قالب گرد 23 سانتی متری رو چرب کرده کف قالب رو کاغذ روغنی انداخته دوباره روی کاغذ روغنی و یکم از دیواره ها روچرب کرده و آرد بپاشید و تمام آرد اضافی رو بگیرید.
2. زرده های تخم مرغ+ نصف شکر+وانیل رو با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ و کشدار و حباب حباب بشه.(من 5 مین روی حداکثر سرعت زدم)


3. سفیده های تخم مرغ رو با درجه متوسط همزن میزنیم (با رعایت کردن تمام اصول ؛ چرب نبودن ظرف و زرده قاطیش نباشه و ...) تا کف کنه و حجمش 3 برابر شه حالا سرعت رو زیاد میکنیم بعد کم کم (مهمه) نصف بقیه شکر رو میریزیم و همینطور میزنیم تا سفید و براق شه و فرم گرفته باشه هرموقع از ظرف نریخت کافیه (دیگه بیشتر نزنین سفیده ها خشک میشن)
*این مرحله مهمه اگه نکاتشو رعایت نکنین ممکنه با شکر فرم نگیره! البته شاید بشه مثه دستورای دیگه سفیده رو خالی زد و همه ی شکر رو به زرده اضافه کرد اما من طبق دستور رفتم (فکر کنم بخاطر اینه که کف سفیده با استحکام بیشتری فولد میشه تو مواد)


4. آرد رو الک کرده یا با ویسک هم بزنید.
حالا 1/3 از سفیده رو به مواد اضافه کرده و با لیسک دورانی هم میزنیم (مثل اینکه می خواید مورب چیزی رو تا بزنید یا به قول آیلا جون حرف j رو بنویسید) بعد نصف آرد رو روشون الک کرده و دوباره فولد (دورانی هم زدن یا همون تا کردن) میکنیم،1/3 دوم از سفیده رو (یا نصف سفیده باقی مونده) اضافه کرده ، فولد ،دوباره بقیه آرد و فولد،آخرین مرحله اضافه کردن باقیمونده سفیده ست و خوب فولد می کنیم (هم نزنید محکما! آروم اما سریع (فرز!) دورانی هم می زنیم تا نه آردی پیدا باشه نه سفیده ی هم نخورده ای اما زیاد هم نمیزنیم چون این کیک bp نداره و تمام پفش به همین سفیده و نحوه ی هم زدنه)
*با نوشتن و گفتن نکات به نظر سخت میاد اما نترسید اصلا سخت نیست

حالا مواد آماده شده رو تو قالب بریزید و روشو صاف کنید آروم و به مدت 20 الی 30 دقیقه با حرارت 180 درجه سانتیگراد تو فر بگذارید تا کیک پخته شه. با خلال دندون تست کنید.

 

حالا کیکمون آماده هست میتونیم برش بدیم ولایه به لایه خامه ومیوه بگذاریم

منبع: http://www.azcookbook.com/classic-sponge-cake/

/ 0 نظر / 72 بازدید